Middagdutje

Door een middagdutje krijg je meer gedaan op een dag.

Nu wij weer massaal thuis moeten werken willen we allemaal zoveel mogelijk uit de dag halen. Herken jij het dipje tussen 14.00 en 15.00 ook? Uit onderzoek is gebleken dat wij productiever zijn met een middagdutje. 

Een middagdutje beschrijft zich zelf al door de naam. Een kleine powernap overdag om je energieniveau weer te verhogen. 

Veel mensen denken dat een nachtrust van 8 uur slaap, genoeg is voor een hele dag werken en actief zijn, maar dat is niet waar. Volgens experts hebben we meer baat bij een middag dutje en op die manier voorkom je die dip tussen 14.00 en 15.00 in de middag. 

Wat zijn de voordelen van het middag dutje ? 

Aan het middag dutje zitten ook een aantal voordelen. Het is goed voor je alertheid. Hoe langer je wakker bent hoe trager je gaat reageren. Met twee keer slapen op een dag kan je lichaam weer genoeg opladen voor voldoende alertheid. Daarnaast zorgt het dutje voor deze voordelen en verbeteringen;

  • Meer productiviteit 
  • Hoger energieniveau
  • Meer creativiteit 
  • Vergroot het leervermogen
  • Verhoogd dopamine 

Dat zijn mooie voordelen. Nu we weer massaal thuis werken kan dat dutje wel eens goed van pas komen. Een van de voordelen is dat de dopamine verhoogt in jou lichaam. Dat stofje zorgt ervoor dat je je gelukkig gaat voelen. Nu we met heel Nederland in een onzekere tijd zitten is dat stofje geen overbodige luxe en kunnen we wel wat geluk gebruiken. 

Voor de thuiswerkers is het niet bepaald gemakkelijk om even op de bank te liggen en te dutten. Vaak wordt dat bankhangen ingeruild voor de huishoudelijke taken of toch iets langer door werken op je laptop. Wij raden daarom iedereen aan het dutje op bed te gaan nemen. Dat is de plek in huis waar je even helemaal tot rust kan komen en kan ontspannen. 

Als je het middag dutje doet in je slaapkamer wordt je niet afgeleid door externe prikkels. Laat je telefoon dus beneden bij de laptop, houd je slaapkamer opgeruimd en maak het lekker donker zodat het daglicht je niet wakker houd. 

Dus beste lezers maak gebruik van deze blog en ga ’s middags lekker ontspannen en daarna uitgerust weer aan het werk.

Dutje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen