Hoe houd je je slaapkamer schoon ? 

Hoe schoon is jouw slaapkamer? We denken allemaal dat het goed schoon is, maar is dat ook echt zo? Hoe houd je de slaapkamer schoon? In deze blog geven wij jullie een aantal tips.

  • Verschoon je bed 

Verschoon je bed is de eerste tip. We horen jou nu denken hoe vaak moet ik mijn bed verschonen dan? Het antwoord is simpel 1x per week want zo vermijd je de meeste kans op huisstofmijten, bacteriën en allergieën. Verschoon daarom elke week je bed. En was je gebruikte lakens allemaal even uit op 60 graden. Zo blijven de bacteriën niet in leven. 

  • Reinig je matras 

Wist je dat je je matras ook kan reinigen? Je hebt speciale matras-reinigers in de verkoop. Deze zijn voor bijvoorbeeld hardnekkige vlekken of zweet. Maar je kan ook ouderwets met de stofzuiger je matras uitzuigen. 

  • Reinig je (hoofd)kussen

Zelfs sommige hoofdkussens kun je wassen al klinkt dat een beetje gek. Je hoofdkussen is de plek voor bacteriën om te verzamelen. Reinig daarom je hoofdkussen elke twee maanden. Hoe je het precies moet wassen en reinigen verschilt per materiaal.

  • Was je dekbed 

Waarom zou je je dekbed niet wassen ? Je ligt er elke nacht onder te slapen en het is ook een verzamelplaats voor bacteriën. Je dekbed kan je soms makkelijk op 60 graden wassen als je trommel tenminste groot genoeg is. Op 60 graden gaan alle bacteriën dood en is je dekbed ook lekker fris. 

  • Luchten maar 

Elke ochtend na je welverdiende nachtrust is het heel goed om je slaapkamerraam te openen. Er komt dan nieuwe frisse lucht in je kamer en alle bacteriën gaan eruit.

We hopen dat je iets hebt aan onze tips om je slaapkamer lekker schoon te houden. Mocht je nou een andere goede tip hebben laat het ons dan weten. Succes met poetsen. 

Jeshoots Com Zmnefoi3k Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen