Wat is nu een goed matras?

Een goed matras is voor elk persoon anders. De ene vind hard fijn, de andere zacht en sommige zelfs een water matras. Een nieuw matras kopen vraagt wel om een heel lijstje met belangrijke punten.

 • Lengte

Je lengte is belangrijk om te weten. Zo kan je de juiste matras maat kiezen. Kijk ook naar de lengte van je bed zodat het matras past.

 • Gewicht 

Je gewicht helpt je kiezen bij de juiste hardheid van het matras.

 • Het postuur 

Je postuur is ook niet onbelangrijk zo weet je welke breedte het matras moet hebben zodat je er volledig op kan liggen. Kijk hierbij ook naar de bed breedte zodat het matras wel past in je bed.

 • Fysieke klachten en allergieën

Heb je last van hoofdpijn, rugklachten of ben je juist allergisch voor huisstofmijt. Vraag dan aan de verkoper wat de druk verlagende eigenschappen van het matras zijn, de hardheid van het matras en wat jou slaaphouding is. Als je allergieën hebt voor bepaalde stoffen of huisstofmijt kijk dan goed naar het materiaal van het matras.

De eerste vier punten staan hierboven uitgelegd. Naast de vier uitgelegde punten zijn er nog meer. Deze staan hieronder opgesomd.

Wij raden aan om alle punten goed te bekijken als je een nieuw matras wil gaan kopen.

 1. Fysieke klachten 
 2. Warmte gevoelig 
 3. Ventilerend vermogen 
 4. Prijs 
 5. Kwaliteit 
 6. Wasbaar
 7. Garantie

Wij wensen je veel succes met je nieuwe matras kopen mocht je daar aan toe zijn. Wij hopen dat de tips jou helpen. Als je al een nieuw matras hebt veel goede nachtrust erop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen