COVID-19 Werkplek

Nu wij als Nederland in de tweede golf van het COVID-19 zijn beland wordt

ons weer gevraagd massaal thuis te gaan werken. Nu denk jij Yes de hele dag vanuit bed werken. Mooi de laptop op schoot, kop koffie op het nachtkastje, je favoriete Spotify-lijst aan en werken maar. Voor jou hebben wij hier een aantal tips om goed vanuit je slaapkamer te kunnen gaan werken.

Een van de redenen om op je slaapkamer te werken kan zijn vanwege de rust. Misschien ben je niet de enigste die thuis is en wil je graag rust tijdens het werken. Het is niet de verstandigste plek om te werken maar wel de rustigste als je geen werkkamer hebt.

  1. Ruim je kamer op! Maak je bed op, ruim rondslingerende kleren op en alles wat je kan afleiden. Een opgeruimde kamer geeft je meer rust en concentratie om te werken.
  2. Niet onbelangrijk, je houding! Zorg dat als je op je bed werkt een goede houding aanneemt voor je rug. Het is niet altijd makkelijk, maar met een elektrische (lattenbodem) stel je je juiste werkhouding eenvoudig in.
  3. Zorg voor voldoende ventilatie in je kamer. Zet als je wakker wordt meteen je slaapkamerraam open en als je wil beginnen met werken kan je die dicht maken. Als je het fijn vind kun je het raam ook lekker open laten. Goede ventilatie en goed daglicht in je slaapkamer laat je ook niet zomaar even een dutje doen onder werk tijd.
  4. Nu we thuis werken vergeten we vaak de pauze. Gun jezelf op tijd een pauze en ga even in je tuin/balkon zitten als het droog is, koffie drinken en een frisse neus halen. Je laadt jezelf weer op met nieuwe energie voor de volgende ronde.
  5. Muziek aan! Maak nou geen discotheek in je slaapkamer maar zet het rustig aan op de achtergrond. Door de juiste muziek verbeter je je werk resultaten.
  6. De laatste tip. Als je klaar bent met werken ruim je alles weer op. Je slaapkamer is juist de plek waar je niet aan werken moet denken maar moet ontspannen. Als het niet meer in het oog ligt denken we er vaak ook niet meer aan. Ruim het dus op en maak er weer je fijne ontspanningsplekje van in huis.

We willen alle thuis werkers veel succes wensen en hopelijk helpen onze tips je een beetje. En niet stiekem langer in bed liggen of een dutje doen tijdens het thuis werken 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen